Katern

De Kom zoekt kostuums voor theaterproductie

In de week van de Vreeswijkse Sluizendagen, van 11 tot en met 15 juni, presenteert Kunstencentrum De Kom ‘De werf, de weerzin en de werkelijkheid’. Deze unieke theatervoorstelling vindt plaats op de Museumwerf in Vreeswijk. Zo’n 40 cursisten van De Kom, maar ook andere deelnemers, spelen mee. Voor deze spelers zoekt De Kom kostuums.

De spannende familievoorstelling ‘De werf, de weerzin en de werkelijkheid’ vertelt over scheepsbouw in vroegere tijden. Het speelt zich begin vorige eeuw af, toen er steeds meer gestroomlijnde en snellere schepen gebouwd werden. Een verhaal over een werf die, in familieverband, met vakmanschap en hard werken de helling rendabel probeert te houden.

In het verhaal komen onder anderen weeskinderen, schippersvrouwen, staalwerkers, nonnen, zwervers, een butler en een gegoede familie voor. Heeft u toevallig nog iets op zolder liggen wat past bij het tijdsbeeld van begin vorige eeuw? Wilt u het uitlenen aan De Kom? Heeft u ideeën of suggesties? De Kom hoort het graag van u! Ook rekwisieten die passen in dit tijdsbeeld zijn van harte welkom. U kunt contact opnemen met Angélica Molenaar of Rozemarijn Gerritsen (030 – 60 557 97) of mailen naar pr@dekom.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk